Papers Nationaal Verkeerskundecongres: van onderwijs tot overheid en advies

donderdag 1 juni 2023

De termijn voor het indienen van een paper voor het Nationaal Verkeerskundecongres 2023 is op 30 mei verlopen. Wie hebben papers ingediend en geven vorm aan het sessieprogramma van hét congres voor en door verkeerskundigen?

Vertegenwoordigers van maar liefst vijftig verschillende organisaties hebben een paper ingediend, in totaal is er een indrukwekkend aantal van meer dan 60 papers ontvangen. De komende weken gaat de beoordelingscommissie aan de slag en buigt zich over alle inzendingen. Deze zomer maken we het congresprogramma bekend. 

Inzenders

De inzendingen zijn uit een breed veld afkomstig, van universiteit tot hogeschool, via provincie, onderzoeksbureau, belangenbehartigers naar adviesbureaus.

Divers programma

De diverse sessievormen zijn populair. Zo vullen we het programma niet alleen met (korte) presentaties maar ook met work- en walkshops. Dat belooft een gevarieerd programma te worden. Het onderwerp verkeersveiligheid staat volop in de belangstelling; op de voet gevolgd door het thema gedrag. En veelal zijn deze onderwerpen ook samen aangevinkt; verkeersveiligheid kan wellicht beïnvloed worden door ander gedrag. Ook de infrastructuur mag zich verheugen op een flink aantal papers, net als beleid en ruimte.

Kom ook naar Amsterdam

Het congres is dit jaar in Amsterdam, waar gastheer Vervoerregio Amsterdam u graag uitnodigt om mee te denken en kennis op te doen over het thema 'grensverleggend groeien'. Hoe houden we de stad en het omliggende gebied bereikbaar? Hoe geven we letterlijk en figuurlijk de ruimte aan iedereen, zonder daarbij in te leveren op leefbaarheid of duurzaamheid? De mobiliteitsopgave waar we voor staan heeft een groot sociaal aspect. Het moet anders. Er zijn immers grenzen aan de groei. Maar, diezelfde groei is wel een feit. Daarom zetten wij in op grensverleggend groeien. Daarmee werken we niet alleen aan oplossingen voor de problemen van nu, maar kijken we ook vooruit. Zodat het over tien jaar ook nog prettig en makkelijk bewegen is. Dit moeten we samen doen. 

Komt u ook naar het Nationaal Verkeerskundecongres, op 1 en 2 november in Amsterdam?

 

 

 

-
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.