Parkeergarage als afsnijroute voor files

woensdag 5 april 2017
timer 1 min
Een slimme automobilist in Utrecht gebruikte onlangs de nieuwe parkeergarage Hoog Catharijne om de file te vermijden in de spits. Nadat hij daarvan een filmpje op YouTube plaatste, werd deze mogelijkheid geblokkeerd.

Vanwege de vele wegwerkzaamheden in het Utrechtse centrum, zijn files daar aan de orde van de dag. Een automobilist had hiervoor een inventieve oplossing: hij sneed de file af via de onlangs geopende ondergrondse parkeergarage Hoog Catharijne. Via de ingang aan de ene kant van de garage kocht hij een parkeerkaartje, aan de andere kant ging hij er weer uit. Doordat de ‘parkeertijd’ zo kort was, hoefde hij niet te betalen.

Naar aanleiding van het filmpje dat de automobilist postte, besloot vastgoedbeheerder Klepièrre meteen maatregelen te nemen. Inmiddels is het niet meer mogelijk om via de parkeergarage files te omzeilen. Gemeente Utrecht heeft laten dat, zodra de werkzaamheden over zijn, de verkeersdoorstroming een stuk beter is.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.