Parkeerkorting zet pendelaar op de trein

maandag 5 maart 2007
timer 1 min

'Goedkoper parkeren dan je denkt!' is de slogan waarmee Nederlandse Spoorwegen en Q-Park nog meer park-and-ride parkeerplaatsen in de directe stationsomgeving willen benutten. Automobilisten die op de trein overstappen, genieten kortingen van 50 tot 70 procent voor hun P+R-plaats.

'Een formule die werkt', meent manager sales en marketing Fred Wilkes van Q-Park Nederland in Maastricht. 'Het gebruik van de P+R-terreinen groeit in gelijke mate als het treinverkeer vanaf de betreffende stations, namelijk met zo'n 3 à 5 procent.'
De kortingsregeling bestaat al een kleine twee jaar vanaf 30 P+R-locaties met totaal 8000 parkeerplaatsen in 28 steden. 'Veilig, makkelijk en goedkoop' zijn de troeven waarmee automobilisten tot de overstap moeten worden verleid. Voordeel voor Q-Park is een verbeterde exploitatie van de terreinen. Dat laatste is voor Q-Park aanleiding om samen met NS de reductieregeling uit te breiden. Dit jaar worden nog 25 terreinen aan de reductieregeling toegevoegd. Eind dit jaar worden de resultaten geanalyseerd en volgt mogelijk een nog verdere uitbreiding.
Q-Park beschouwt zich in Nederland als marktleider met in totaal 140 openbare parkeeraccommodaties met bij elkaar een kleine 70.000 parkeerplaatsen in vrijwel alle belangrijke steden. Deze positie heeft het bedrijf in middels ook in de Scandinavische landen verworven.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.