Parkeerwereld heeft eigen wetenschappelijk expert

donderdag 3 november 2016
timer 1 min
Giuliano Mingardo, al jaren bekend in de parkeerwereld als onderzoeker, promoveert eind deze maand aan de TU-Delft. Daarmee zet Mingardo zichzelf én parkeren officieel op de wetenschappelijke kaart.

“Parkeerbeleid is een zeer complex onderwerp en dus een erg ingewikkelde zaak voor de beleidsmaker”, geeft Mingardo aan. “En er is relatief weinig kennis beschikbaar.”

 

Zijn proefschrift dient als kennisdocument door een framework te bieden voor de ontwikkeling van parkeerbeleid in stedelijke gebieden. Mingardo gaat in op de relatie tussen parkeren en winkelen, de effecten van rail-based P&R voorzieningen en het gebruik van een parkeervergunningsysteem voor bezoekers voor bewoners in de stad.

 

Mingardo realiseert zich dat lang niet alle aspecten van parkeerbeleid beschreven worden in zijn proefschrift. “Parkeernormen, parkeermanagement bij bedrijven, handhaving, wetgeving, nieuwe technologieën, zijn voorbeelden van belangrijke onderwerpen die in het proefschrift niet aan bod komen. Een wetenschappelijk begin is gemaakt, en ik hoop dat meer onderzoek snel plaats vindt.”

 

U kunt het proefschrift van Giuliano Mingardo hier downloaden.

 
Auteur: Else Adriaans

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden