Parkeren per opbod

dinsdag 12 december 2006
timer 2 min

Wie biedt er meer voor een parkeerplaatsje? In een tijd waarin vrijwel alles te koop is op Marktplaats of Ebay kon het bijna niet uitblijven: een veiling van parkeerplaatsen.
Binnenkort start een bedrijf in de VS met het verkopen van tijdelijke parkeerruimte via internet

Het bedrijf Spotscout heeft grootse plannen. De nieuwe service wordt binnenkort uitgerold in Boston, Cambridge, New York en San Fransico. Opzet is dat automobilisten via hun mobiele telefoon op zoek gaan naar parkeerruimte. Dat kan door de bestemming in te geven en de datum en tijd van aankomst. Vervolgens wordt een kaart getoond met beschikbare parkeerplaatsen, de prijs en de tijd die het kost naar de bestemming te wandelen.

De parkeerplaatsen worden aangemeld door iedereen die een paar vierkante meters voor kortere tijd beschikbaar heeft. Dat kan een oprijlaan bij een huis zijn, maar ook een door vakantie tijdelijk vrijgekomen plaats in een parkeergarage kan zo te gelde worden gemaakt.
De bedoeling is zelfs dat plaatsen bij parkeermeters geveild worden. Wie het meest biedt krijgt te zien waar binnenkort een plaatsje vrijkomt.

Het idee ontstond toen oprichter Andrew Rollert vanaf het dak van zijn kantoor bekenden via zijn gsm naar vrije parkeerplaatsen loodste.
De opzet is overigens niet helemaal nieuw. In Maryland bestaat al een soortgelijke service, maar die richt zich alleen op parkeerplaatsen in parkeergarages.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.