Per SMS gratis reizen naar bedrijventerreinen in Woerden

dinsdag 4 november 2008
timer 2 min

Automobilisten die van de A12 Woerden binnenrijden zien een bus boven de file hangen. De bus is het startsein van de promotiecampagne De bus boven de file van Veolia. In Woerden kunnen reizigers tijdens de campagne gratis reizen naar twee bedrijventerreinen. Daarvoor moet wel via internet worden gereserveerd. Naast het reguliere ov rijden er tijdens de proef ook extra shuttlebusjes.

De proef is gericht op werknemers van de Woerdense bedrijventerreinen. Tijdens de proef kunnen ze gratis reizen met de bus en gratis pendelshuttles. Deze shuttles brengen de werknemers tot de voordeur van hun werk. Voorwaarde voor het gratis reizen is dat de bus vooraf is geboekt via de site www.debusbovendefile.nl of via een speciaal telefoonnummer. De reiziger krijgt via e-mail en sms een boekingscode die hij aan de chauffeur moet laten zien.
Ook wordt er een tijdelijk P+R aangelegd. Deze parkeergelegenheid is bedoeld voor organisaties die willen werken aan hun parkeerproblemen door auto’s van hun medewerkers elders te parkeren. Op deze wijze worden diverse mobiliteitsmaatregelen getest.
Aanleiding voor de proef zijn de files die er iedere dag in en rond Woerden zijn. De automobilist wordt er door de pilot op gewezen dat hij zelf ook zes meter van de file veroorzaakt. De pilot duurt tot 14 december.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.