Platform WOW deelt kennis met 94 technasia

donderdag 28 juni 2018
timer 2 min

Om meer bèta-jongeren te enthousiasmeren tot werk in het weg- en waterbeheer, hebben platform WOW en de stichting Technasium, waarin 94 Nederlandse technasia zijn verbonden, een convenant ondertekend. Hier staan afspraken in om meer scholieren bekend te laten raken met weg- en waterbeheer en met werken bij de overheid.

Uit onderzoek van CNV Jongeren is gebleken dat scholieren hun studiekeuze sterk laten bepalen door wat ze kennen, wat ze leuk vinden en door de baankans. Weg- en waterbeheer en werken bij de overheid liggen vaak buiten beeld, terwijl deze branche juist een grote werkgever is.

Het versterken van de samenwerking tussen Platform WOW en Stichting Technasium is een belangrijke zet om steeds meer scholieren kennis te laten maken met het vak van weg- en waterbeheerder met een onderwijsvorm die enthousiasmeert en activeert.

In het convenant staan onder meer afspraken genoemd om grote projecten te organiseren, zoals de Technasium Top Award, Mackathons (maakmarathons) en Hackatons (programmeermarathons).

Michèle Blom, voorzitter bestuur Platform WOW en directeur-generaal van Rijkswaterstaat, is daar blij mee: ”Havo- en vwo-scholieren kunnen de échte wereld van weg- en waterbouw ervaren op een technasium en al onderzoekend nieuwe technologieën ontdekken. Al deze leerlingen hebben we ook hard nodig om voldoende collega’s binnen te halen."

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.