P+R-offensief in Noordelijke Randstad

donderdag 13 januari 2005
timer 2 min

Op jaarbasis 14 miljoen minder autokilometers in Noord-Holland en Flevoland. Dat willen beide provincies eind dit jaar al bereiken als het twaalfde nieuwe of uitgebreide P+R-terrein wordt opgeleverd. Op 13 januari, bij de opening van het P+R-terrein Haarlem-Spaarnwoude (100 plaatsen) is tevens de website www.bekijkhetzelf.nl geopend waar bezoekers kunnen zien of het gebruik van de P+R locatie met aansluitend openbaar vervoer een beter alternatief is voor hun woon-werkverkeer.

In totaal zo’n 1900 parkeerplaatsen omvat het P+R-project van BONRoute, het Bereikbaarheidsoffensief Noordelijke Randstad, waar onder meer de provincies Noord-Holland en Flevoland in zijn vertegenwoordigd. Om dit P+R-offensief kracht bij te zetten zijn ook de gemeenten Beverwijk (120 P+R-plaatsen), Castricum (265), Heerhugowaard (208) en Heiloo(180) bij de campagne betrokken, evenals NS, Connexxion, REISinformatiegroep en de ANWB. Het bureau Verkeer.advies verzorgt de coördinatie.
Na de officiële opening van P+R Haarlem Spaarnwoude, volgt dezelfde maand nog de opening van de locatie Almere ’t Oor langs de A6. In april openen onder meer de NS-stations Almere Buiten, Heerhugowaard, Krommenie-Assendelft en Koog-Zaandijk. Het Zuidtangent-station Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp staat gepland voor mei/juni en hekkensluiters zijn Castricum, Beverwijk en Nieuw Vennep.
De terreinen zijn vooral bedoeld om autoforenzen die dagelijks naar Amsterdam of directe omgeving reizen een alternatief te bieden voor de file. De P+R-terreinen hebben met elkaar gemeen dat ze alle een goede mogelijkheid bieden over te stappen op openbaar vervoer richting de Noordelijke Randstad. Parkeren op de terreinen is in de meeste gevallen gratis of in elk geval zeer voordelig. De locaties zijn verlicht en in de regel is er camerabewaking. De terreinen worden grotendeels gefinancierd uit het fonds BONRoute.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.