P+R Waalsprinter uitgebreid

maandag 16 juni 2008
timer 1 min

In Verkeerskunde 4/2008 was in artikel ‘Volle bak op Nijmeegs transferium’ al te lezen dat het P+R Waalsprinter een succes is. Nu hebben de Stadsregio Arnhem Nijmegen en de gemeente Nijmegen besloten de Waalsprinter voor forenzen te verlengen tot de zomer van 2009.

Ook wordt het aantal parkeerplaatsen van P+R Waalsprinter uitgebreid, van 210 naar 556 plaatsen. Verder worden er fietsenstallingen geplaatst en fietsroutes naar het transferium aangelegd.
Dankzij de Waalsprinter kunnen forenzen en winkelend publiek de files voor de Waalbrug omzeilen. Vanaf het transferium in Nijmegen-Noord rijden de hele dag bussen van en naar het Nijmeegs centrum en Heyendaal (universiteit, ziekenhuis, Hogeschool Arnhem Nijmegen).
Die uitbreiding is ook nodig vanwege de bouw van de stadsbrug, het onderhoud aan de Waalbrug, de aanpassingen aan de Prins Mauritssingel en de werkzaamheden bij de dijkteruglegging. In afwachting van de uitbreiding is besloten het project Waalsprinter te verlengen tot juli 2009.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.