Proef voor te hoog beladen vrachtwagens bij Velsertunnel

woensdag 26 november 2008
timer 1 min

Rijkswaterstaat start een proef met een aangepast voorwaarschuwingssysteem voor te hoog beladen vrachtwagens bij de Velsertunnel. Het doel is om het aantal te hoog beladen vrachtwagens te verminderen, zodat files worden voorkomen en de bereikbaarheid van de regio verbetert. De proef vindt plaats aan de zuidzijde van de Velsertunnel en duurt van 28 november 2008 tot en met 28 februari 2009.

Zo'n tien keer per dag negeren chauffeurs van te hoog beladen vrachtwagens de waarschuwingsborden. Daardoor verschijnt automatisch een stopteken, zodat al het verkeer moet stoppen. Dat veroorzaakt onnodige vertraging.
Tijdens de proef staat een tekstkar bij de tunnel, die een foto toont van een te hoog beladen vrachtwagen. Dit moet ervoor zorgen dat de bestuurder van de te hoge vrachtwagen een alternatieve route neemt en niet zijn weg vervolgt naar de Velsertunnel.
De proef moet inzicht geven in nut en noodzaak van de aanpassingen aan waarschuwingssystemen. Eind april 2009 worden de resultaten bekend gemaakt. Afhankelijk van de resultaten wordt bepaald of het voorwaarschuwingssysteem definitief in gebruik wordt genomen.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.