Proefproject ‘zet het op dekaart.nu’ begonnen

donderdag 19 juni 2008
timer 1 min

Met de lancering van www.dekaart.nu kunnen in de gemeenten Zevenaar en Rheden nu 24 uur per dag onveilige verkeerssituaties en verkeersongelukken worden gemeld.

De melding verschijnt direct op een digitale kaart. Deze informatie is op dat moment ook beschikbaar voor verkeersdeskundigen, politie en wegbeheerders, die op deze manier sneller en beter zicht krijgen op knelpunten. Elke melding die wordt gedaan is makkelijk te volgen. Zodra een melding is ingevoerd is het aan de betrokken instanties om actie te ondernemen; een nader onderzoek, een concrete maatregel of uitleg waarom er geen actie wordt ondernomen. Tot op heden werd bij het maken van verkeersbeleid nauwelijks gebruik gemaakt van informatie van de inwoners van een gemeente.
Het project is een proef en wordt aan het einde van het jaar geëvalueerd. Initiatiefnemer Stadsregio Arnhem Nijmegen verwacht dat wanneer de site een succes blijkt, dat meer gemeenten zullen volgen.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.