Programma VTL 2006

woensdag 17 juni 2009
dinsdag 21 november 2006
Beatrix Theater, Jaarbeurs Utrecht

Fietsstad Groningen
Cor van der Klaauw, gemeente Groningen
De fiets is het populairste vervoermiddel in Groningen en de stad doet er alles aan om de fiets ruim baan te geven. Het fietsbeleid rust op drie peilers: visie en politieke inzet, een consistent beleid en integrale ontwerpen van een fietsvoorziening. Veel is al bereikt en ontwikkelingen blijven gestaag doorgaan. De fietsers in de stad zijn tevreden.

 

Verkeerskundige als spin in het web
Joost Voerman, Twynstra Gudde
Een verkeerskundige moet steeds meer in huis hebben om met alle partners goede werkrelaties aan te gaan. Dit vraagt naast inhoudelijke deskundigheid ook vaardigheden en competenties om het ambtelijke en bestuurlijke spel de goede kant op te sturen. Wat zijn vastlopende patronen en hoe kun je die doorbreken? Wat zijn winnende strategieën?

 

Grijzen wegen
Willem Bosch, gemeente Zwolle
Na categorisering van het stedelijk wegennet blijkt dat er wegen zijn die functioneel een GOW-inrichting vragen, maar die daar qua maatvoering niet aan kunnen voldoen. Het omgekeerde doet zich ook voor: straten die functioneel een ETW-inrichting vragen maar die in de praktijk niet als zodanig kunnen worden ingericht. Wat doe je daarmee als gemeentelijk wegbeheerder? Als voorbeeld de gemeente Zwolle.

 

Snelle aanpak van klachten op de weg
Wout Broers, gemeente Den Haag
Kapotte stoeptegels, fietspaden met gaten en troep op de weg. Doornen in het oog van de weggebruiker. Gemeente Den Haag zette een klachtencentrum op, dat zorgt voor een snelle en adequate aanpak: binnen drie dagen zijn veel problemen opgelost. New York fungeerde hierbij als voorbeeld. Aanpak, resultaten en verbeterpunten op een rij.

 

Meet (je wel) wat je wil meten?
Johan Janse, DTV Consultants
Verkeersonderzoek is nuttig en helpt bij het vormgeven en uitvoeren van verkeersbeleid. Prangende vragen rondom een verkeersonderzoek zijn vaak: ‘Is het onderzoek wel nodig geweest’ of ‘Levert het onderzoek wel op wat we hadden verwacht?’. Foute én goede voorbeelden bieden inzicht.

 

Red de zebra
Ineke Spapé, SOAB
De roep om zebra’s vanuit scholen en buurtraden is groot. Maar de verkeerskundige wereld is verdeeld. Is een zebra uit de tijd? Onder welke voorwaarden kunnen zebra’s wel (of juist niet) worden toegepast? Facts and figures, problemen en kansen, maar ook geïntegreerde netwerken

en designoplossingen in binnen- en buitenland.

 

Wegwijs in subsidies
Nancy Polet, Oranjewoud BV, Joost Jongerius, Evers & Manders Consult
Gemeenten zoeken vaak middelen voor de realisatie van verkeersprojecten die buiten de normale werkzaamheden vallen. Subsidies kunnen hierbij een goed hulpmiddel zijn. U krijgt enkele handreikingen over onder meer organisatie, processen, praktijkervaring, do’s en don’ts en over diverse subsidieregelingen.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.