Programma VTL 2007

woensdag 17 juni 2009

27 november 2007
Beatrix Theater, Jaarbeurs Utrecht

dagvoorzitter: Ton Hendriks, ANWB
interviewer: Marc Maartens, adviseur/publicist

welkom

toespraak Guido van Woerkom, hoofddirecteur ANWB

 

presentatie: De rek in richtlijnen
Tijdens de VTL 2005 hield de ANWB een enquête onder aanwezigen naar het gebruik van ontwerprichtlijnen, zoals CROW’s richtlijnen en andere publicaties. Hieruit blijkt dat door wegbeheerders regelmatig wordt afgeweken van deze richtlijnen. Hoe kijkt het CROW hier tegenaan en wat doet het aanvullend om gebruikers van de publicaties te ondersteunen bij het vinden van de beschikbare kennis en bij een juist gebruik hiervan?
John Boender, CROW

 

presentatie: Gratis én bewaakt fietsen stallen bij treinstation Zutphen
Waarom is er in Zutphen gekozen voor een gratis bewaakte ondergrondse fietsenstalling? Welke partijen hebben hieraan bijgedragen? Wat is er goed gegaan en wat had beter gekund; gezien vanuit de gemeentelijke invalshoek? Hoe is omgegaan met het ‘wildparkeren’ van fietsen? De stand van zaken en een terugblik op het eerste jaar.
Ton Lubbers, gemeente Zutphen

 

koffiepauze en bezoek Nationale VerkeersExpo

interviews

 

presentatie: Eerste ervaringen van het Groene Golf Team
Het Groene Golf Team heeft tot doel wegbeheerders te adviseren bij het verbeteren van bestaande verkeerslichtenregelingen. Het team, dat bestaat uit ruim 20 verkeersregeltechnici, is in januari van start gegaan. Inmiddels is voor een groot aantal kruispunten een verbetervoorstel gedaan. Uit de ervaringen blijkt dat door kleine aanpassingen vaak snel grote winsten behaald kunnen worden. Wegbeheerders kunnen tot eind 2008 een beroep doen op het Groene Golf Team.
Ad Wilson, Rijkswaterstaat

 

presentatie: Genomineerde scripties
Twee genomineerde HBO-studenten presenteren hun scriptieonderzoek. Het publiek kiest uit beiden de winnaar van de Nationale VerkeerskundePrijs.

 

lunchpauze en bezoek Nationale VerkeersExpo

 

interview

 

presentatie: 350.000 Mensen betrekken bij verkeersveiligheid
Wegwijs.tv, een co-productie van het ROV Limburg, producent Hölscher RTV en de Limburgse publieke televisie (L1), is een 13-delige tv-serie over verkeersveiligheid die dit jaar het vierde seizoen ingaat.
Doel is de kijkers te informeren over allerlei facetten rondom verkeersveiligheid. Daarnaast geeft het de partners van het ROVL de mogelijkheid om zich te profileren.
Uiteindelijk heeft de serie ook particulieren en bedrijven geïnteresseerd om een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de verkeersveiligheid. In een audiovisuele presentatie wordt geschetst wat er allemaal komt kijken bij een dergelijke productie.
Bart Pastoor, ROVL

 

presentatie: Snoeitips voor het bordenbos
Te veel verkeersborden. Oorzaak - omkering van de bewijslast ten nadele van de wegbeheerder - en gevolg - klachten omtrent overbebording en het verloren gaan van boodschappen - komen aan de orde. Gevolgd door een, in opdracht van de Belgische federale minister van Mobiliteit en Vervoer, ontwikkelde oplossing: de ‘minderbordengids’. Een leidraad voor wegbeheerders volgens een transparant stappenplan.
Joris Willems, Hogeschool voor Verkeerskunde Diepenbeek

 

theepauze en bezoek Nationale VerkeersExpo

 

interviews

 

paneldiscussie:’De brommobiel’, uitkomst of gevaar op de weg?
Discussie naar aanleiding van 700 reacties van ANWB-leden
Panelleden:
Ferry Smith, ANWB
Ernest Alvares, de Rijbewijzer, intermediair in rijopleidingen

Discussieleider:
Marc Maartens

 

prijsuitreiking Nationale Verkeerskunde Prijs
Toelichting van de jury

 

borrel en bezoek Nationale VerkeersExpo

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.