Promovendus ontwikkelt invoegassistent voor vrachtwagens

dinsdag 20 februari 2018
timer 1 min

Jan Loof, werktuigbouwkundige aan de TU Eindhoven, ontwikkelde een systeem dat de vrachtwagenchauffeur assisteert om in te voegen op de snelweg. Loof promoveerde op 19 februari met zijn thesis ‘Modeling and control of a truck steering-system for active driver support’.

In de statistieken is het aantal ongevallen bij vrachtwagens oververtegenwoordigd, schrijft Loof. Om het aantal ongelukken te reduceren, ontwikkelde hij een invoegassistent. Deze kan het stuur van de vrachtwagen overnemen en het voertuig op die manier veilig van rijstrook laten wisselen.

Voor zijn proefschrift modelleerde Loof een hydraulisch bekrachtigd stuursysteem van een vrachtwagen, dat werd ontwikkeld op basis van fysieke componenten. Een testopstelling buiten het voertuig vergeleek het model van het stuursysteem met een echt stuursysteem. Deze resultaten zien dat het model nabootsen realistisch is.

Het volledige onderzoek vindt u hier terug.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.