ProRail hoofdrolspeler in docusoap

woensdag 31 oktober 2007
timer 2 min

ProRail krijgt de hoofdrol in de tv-serie ‘Spanning op het spoor’. Deze zesdelige docusoap laat zien wat ProRail allemaal doet. Centraal staan herkenbare bouw- en onderhoudsprojecten op of bij het spoor, zoals bijvoorbeeld het inhangen van drie brugdelen in Haarlem en wisselvernieuwingen bij Schiphol.

Voor de opnames worden geen scripts gemaakt, er wordt dus niets in scene gezet. In elke aflevering wordt toegewerkt naar de deadline die gehaald moet worden, anders kunnen de treinen niet op tijd gaan rijden. Elke keer is het weer spannend: lukt het of lukt het net niet?
ProRail zelf heeft het initiatief genomen om de serie te laten maken. Uit een aantal onderzoeken is gebleken dat in veel gevallen de (kern)taken van ProRail onvoldoende bekend zijn bij het Nederlandse publiek. Door middel van een eigen tv-serie kan het publiek een kijkje in de keuken nemen, aldus Babet Verstappen, woordvoerder van ProRail. Met de serie wil ProRail begrip kweken voor de uit te voeren werkzaamheden, die in het weekend in 52 uur moeten worden uitgevoerd. De maandagochtend-reiziger heeft vaak niet door wat voor werk er is verzet in het weekend daarvoor. Verstappen: ‘De druk is hoog, de tijd is kort. Als het een keer niet goed gaat, dan merkt de reiziger dat meteen.’
‘Spanning op het spoor’ wordt in samenwerking met IDTV gerealiseerd. De serie is zes weken lang iedere zondag te zien op RTL7 van 17.30 tot 18.00 uur, van 11 november tot 16 december.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.