Provincie Antwerpen, Politie Gent en Transport & Mobility Leuven genomineerd voor Vlaamse Verkeersveiligheidsprijs 2020

dinsdag 28 januari 2020

De politie van Gent, de provincie Antwerpen en het bureau Transport & Mobility Leuven zijn genomineerd voor de Vlaamse Verkeersveiligheidsprijs 2020. De prijs wordt ieder jaar uitgedeeld aan projecten die wezenlijk bijdragen aan de verkeersveiligheid in Vlaanderen. De prijs wordt tijdens het Vlaams Congres Verkeersveiligheid op 10 maart in Turnhout uitgereikt. 

Het gaat om de volgende projecten:

 

•    “Sammeke” de superflitspaal: symbiose tussen sensibiliseren en handhaven in de zone 30 (Politie Gent)

•    Gedragsonderzoek met 3D-cameratechnologie voor veilige fietssnelwegen (Provincie Antwerpen)

•    CONACON: Management van zelfrijdende voertuigen voor meer verkeersveiligheid (Transport & Mobility Leuven)

Lydia Peeters, de Vlaamse minister van Mobiliteit: “Het doet me groot plezier vast te stellen dat de nieuwe technologieën een hoofdrol spelen in de drie projecten die kans maken op de Vlaamse Verkeersveiligheidsprijs 2020. Het toont duidelijk aan dat de verbetering van de verkeersveiligheid niet alleen afhangt van klassieke maatregelen zoals educatie, infrastructuur en handhaving, maar dat ook technologische innovatie steeds vaker voor vooruitgang zorgt. Dergelijke ontwikkelingen kunnen andere overheden en organisaties in Vlaanderen alleen maar inspireren. Bij deze wens ik de drie genomineerden alvast heel veel succes toe met hun project!”

 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.