Provincie dimt licht op de Heuvelrug

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Een gedeelte van de provinciale weg N227 ter hoogte van Leusden en Maarn krijgt verkeersveilige, energiezuinige en natuurvriendelijke verlichting. De werkzaamheden daarvoor vinden plaats op werkdagen en buiten de spits. De provincie maakt verlichting dimbaar, verwijderd licht waar het niet nodig is voor de verkeersveiligheid en vervangt stalen masten door aluminiummasten.

De provincie vervangt de verouderde verlichting waar mogelijk door dimbare ledverlichting. De hoeveelheid licht kan dan worden aangepast aan het tijdstip van de dag en de verkeersdrukte. Hiermee bespaart de provincie kosten, vermindert de CO2-uitstoot en gaat lichtvervuiling tegen.

Aluminium masten

Voor alle stalen lichtmasten die aan vervanging toe zijn, zet de provincie aluminium exemplaren neer. Deze zijn onderhoudsvriendelijker, hoeven niet meer geschilderd te worden en zijn volledig recyclebaar. Bovendien zijn de masten zodanig geconstrueerd dat ze weinig weerstand bieden als er onverhoopt een voertuig tegenaan botst. Hierdoor is de kans op ernstig letsel aanzienlijk kleiner dan bij stalen masten.

Foto: Konstantin Sutyagin / Shutterstock

Geplaatst door

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden