Provincie Fryslân wil versnelde introductie van biogas

donderdag 15 oktober 2009
timer 1 min

Fryslân heeft de versnellingsgroep Fol Gas Foarút opgericht. Deze groep bestaat uit ondernemers, de Gasunie, Friese gemeenten en de provincie Fryslân. Het doel  van deze groep is om andere ondernemers maar ook burgers op aardgas/biogas te laten rijden.

De deelnemers hebben goed zicht op hoe in Nederland wordt ingezet op alternatieve brandstoffen. Ze geven aan dat Fryslân hier in vooroploopt. Besloten is een communicatiecampagne te starten in mei 2010. Tegen die tijd zijn er zeven aardgasstations in Fryslân. Daarnaast gaat de groep zich inzetten dat er in 2010 op biogas kan worden gereden.

 

De versnellingsgroep is een initiatief van de provincie Fryslân. Zij organiseerde samen met de stichting Millenniumbedrijven in april een bijeenkomst over duurzame brandstoffen. Gedeputeerde Piet Adema: ‘Ik ben blij dat ondernemers zelf de handschoen zo actief oppakken na mijn oproep in april. Ik wil deze groep waar mogelijk faciliteren om er voor te zorgen dat ook zij zich inzetten dat er in 2015 100.000 voertuigen op alternatieve brandstoffen rijden. In Fryslân zijn we ons goed bewust van hoe wij met onze schepping willen omgaan. ’

 

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.