Provincie geeft fietsen in bruikleen

maandag 12 oktober 2009
timer 2 min
Ti
Tijdens de grootscheepse reconstructie van de N302 bij Harderwijk kunnen forensen overstappen van de auto op de eigen fiets of een speciale transferiumfiets. Voor dat laatste is veel belangstelling. De 150 transferiumfietsen waren zo verdeeld.

De N302 rond Harderwijk ondergaat een flinke reconstructie die nog anderhalf jaar gaat duren. Om zoveel mogelijk mensen te verleiden op een andere manier dan met de auto naar Harderwijk te gaan, worden extra bussen ingezet en is er een speciaal fietstransferium neergezet. Automobilisten kunnen hier parkeren en overstappen op de fiets. Voor 150 forensen staat er een speciale transferiumfiets klaar. Als zij minstens drie keer per week de fiets gebruiken, is die fiets (ter waarde van 700 euro) aan het eind van de werkzaamheden, rond de zomer 2010, hun eigendom. De belangstelling voor de transferiumfiets bleek groot ‘Het liep storm’, vertelt Pieter van der Eijk, projectmanager van de N302 die eind vorig jaar bedrijven hiervoor benaderde. ‘Met een fiets houden mensen de bewegingsvrijheid om te vertrekken wanneer ze willen. Ze zijn niet afhankelijk van bustijden. Voor ons betekent het minder meters file in Harderwijk.’ De fietsen staan in een afgesloten fietsenstalling met cameratoezicht. Een speciale chip die ook het gebruik van de fiets bijhoudt, geeft toegang tot de stalling. Het project met de transferiumfiets is een pilot. ‘Als het slaagt, kan een dergelijk mobiliteitsproject ook bij andere grootscheepse wegreconstructies worden gebruikt’, aldus Van der Eijk.

 
Auteur: Joske van Lith

[CIMG1712.JPG][fotobijschrift] Voor 150 forensen staan fietsen klaar in het speciale fietstransferium [chapeau]Leenfiets wordt eigendom na werkzaamheden[kop]Provincie geeft fietsen in bruikleenTijdens de grootscheepse reconstructie van de N302 bij Hard...

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.