Provincie Gelderland wint European Soundscape Award 2011

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
De
De provincie Gelderland en de gemeente Wijchen hebben de European Soundscape Award 2011 gewonnen voor het terugdringen van verkeerslawaai op de Graafseweg (N324) in Alverna.

De prijs is een initiatief van de European Environment Agency (EEA) en de Noise Abatement Society (NAS) en werd 8 november in Londen uitgereikt.


De prijs werd toegekend omdat er meerdere innovatieve maatregelen zijn toegepast die de geluidsoverlast hebben verminderd:
• het verplaatsen en verminderen van het aantal rijbanen
• het verlagen van de hoogte van de rijbaan met 0,5 meter
• het aanbrengen van geluidswerende wallen aan beide zijden van de rijbaan
• het gebruik van 'stil' asfalt
• het verlagen van maximum snelheid van 80 tot 50 kilometer per uur.


De combinatie van deze oplossingen heeft hetzelfde milieu-effect (vermindering geluidsoverlast) als het plaatsen van vier meter hoge geluidsschermen. Daarnaast zorgen de maatregelen voor een betere verkeersveiligheid, luchtkwaliteit en leefbaarheid. Het Europese stimuleringsprogramma 'GO Gebundelde innovatiekracht' verleent subsidie aan de reconstructie.


Nederlandse Stichting Geluidshinder ook in de prijzen
Ook de Nederlandse Stichting Geluidshinder (NSG) mocht een prijs in ontvangst nemen. De stichting kreeg de runner up prijs voor de inzending van de jongerencampagne ‘Electric Heroes’, een project om de jeugd kennis te laten maken met de elektrische scooter en de vele voordelen ervan te ervaren. Jongeren die een elektrische scooter testen en daar een reportage over maken, dingen mee naar de hoofdprijs: een elektrische scooter. Het project heeft inmiddels gedraaid in Den Haag, Zaanstad, Dordrecht, Zwolle en Helmond. De filmpjes zijn te bbekijken op www.electric-heroes.nl

 
Auteur: Joske van Lith

De provincie Gelderland en gemeente Wijchen namen de European Soundscape Award 2011 in ontvangst

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.