Provincie Noord-Holland en Rijkswaterstaat bundelen bruggen in portfolioaanpak

dinsdag 24 maart 2020
timer 1 min

De provincie Noord-Holland en Rijkswaterstaat gaan een gezamenlijke aanbesteding uitschrijven voor een deel van hun bruggenopgave in een zogenoemde portfolioaanpak. Deze aanpak moet de sector meer ruimte bieden voor innovatie. De gemeente Amsterdam, die ook voor een grote bruggenopgave staat, heeft aangegeven zich graag aan te sluiten bij het traject. De Bouwcampus ontwerpt het proces om optimaal samen te werken. 

De provincie en Rijkswaterstaat hebben afgesproken om samen met de Bouwcampus minimaal zes beweegbare bruggen te laten vervangen in één contract. Het traject moet ook een leerervaring opleveren, geleerde lessen kunnen weer worden toegepast bij volgende aanbestedingen. 

 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Dit soort samenwerkingen zijn alleen maar toe te juichen. Het is een start en dus kans om toe te groeien om veel meer te denken vanuit het gedrag van de gebruiker via het gebruik van infrastructuur naar de asset infra.
Als je het huidige proces (vanuit eigendom) omdraait naar gedrag, gebruik van infra en infra dan kom je tot andere en meer innovatieve organisatie vormen die de complexiteit veel efficiënter en effectiever kan organiseren.

Gr geert van wijhe 0612332036

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.