Provincie Noord-Holland opent eigen verkeerscentrale

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Op vrijdag 18 februari is in Hoofddorp een provinciale verkeerscentrale in gebruik genomen. Vanuit de centrale heeft de provincie de mogelijkheid om de verkeersdoorstroming te monitoren, aan te sturen en waar nodig te verbeteren.

De afgelopen jaren heeft de provincie een compleet netwerk van camera’s geïnstalleerd om zo inzicht te krijgen in de verkeersdoorstroming. In de verkeerscentrale komen niet alleen deze gegevens binnen, maar ook informatie over ongevallen en wegwerkzaamheden. Vanuit de verkeerscentrale worden deze gegevens vervolgens gekoppeld om zo adequate maatregelen te kunnen nemen; zoals het oplossen van bestaande knelpunten maar ook het voorkomen van knelpunten. Dit kan door bijvoorbeeld verkeerslichten op de provinciale wegen op afstand te regelen of door de weggebruiker te informeren door middel van elektronische informatieborden op de weg.

 

Regie

De verkeerscentrale is de onontbeerlijke centrale verkeersregisseur van de provincie. De regisseur kan al deze actuele informatie op een slimme manier combineren en kan bepalen welke samenhangende inzet van maatregelen het beste is voor het oplossen van de verstoring of het knelpunt.

 

Verkeerscentrales in Noord-Holland

De provinciale verkeerscentrale in Hoofddorp is niet de enige in Noord-Holland. Ook Rijkswaterstaat en de gemeente Amsterdam hebben er een. Vanuit de drie verkeerscentrales wordt continu afgestemd hoe het verkeer in Noord-Holland met zo min mogelijk verstoringen door Noord-Holland kan rijden. De provincie Noord-Holland is de eerste provincie in Nederland met een eigen verkeerscentrale.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.