Q-Park scoort met gastvrije Maastrichtse garage

maandag 3 december 2007
timer 2 min

Twee Nederlandse parkeergarages zijn in de prijzen gevallen tijdens het tweejaarlijks congres, dit najaar in Madrid, van de European Parking Association. EPA-Awards gingen naar de Mosae Forum-parkeergarage in Maastricht en de parkeervoorziening bij het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp. Beide garages behoren toe aan Q-Park Nederland dat eerder in 1999, 2001 en 2003 EPA-prijzen won.

Q-Park is in Nederland met 150 parkeeraccommodaties en 75.000 parkeerplaatsen marktleider. In totaal waren er voor de EPA-Awards 19 nominaties uit acht landen, verdeeld over vier categorieën. De Maastrichtse garage, anderhalf jaar geleden geopend en met 1082 plaatsen de grootste van de stad, won in de categorie 'innovatief'. De Mosae Forum-garage telt vier verdiepingen, tot 12 m diep gebouwd onder de Maasboulevard. Kwaliteitsaspecten zijn het luxueuze design, heldere verlichting en schone, glanzende vloeren. 'Met dit soort maatregelen hebben we een gastvrije omgeving gecreëerd om zo met het negatieve stigma van parkeergarages af te rekenen', licht sales- en marketingmanager Fred Wilkes van Q-Park toe.
Als artistiek en klantvriendelijk geldt de Hoofddorpse garage (begin 2006 geopend, 1145 plaatsen) die in de categorie 'speciale' projecten werd onderscheiden. Aluminium wanden 'verbeelden' hier bij duisternis het menselijk DNA. Voor ziekenhuisbezoekers is extra aandacht besteed aan mensen met een handicap. Behalve extra brede parkeerplaatsen voor mindervaliden zijn er ook betaalautomaten op rolstoelhoogte aanwezig.
Q-Park is behalve in Nederland actief in Duitsland, België, Groot-Brittannië, Frankrijk, Ierland en Scandinavië.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.