Rapport stelselherziening medische rijgeschiktheid

dinsdag 20 oktober 2020

Het ministerie van IenW onderzoekt alternatieve mogelijkheden om de rijgeschiktheid van rijbewijsbezitters te beoordelen, gedurdende de looptijd van het rijbewijs. Dit moet meer aansluiten bij de risicogestuurde aanpak zoals die is voorgesteld in het SPV 2030. 

SWOV heeft hiervoor een onderzoeksopzet ontwikkeld. De rapportages van de deelonderzoeken zijn nu gepubliceerd. Onderdelen waren een beschrijving van het huidige stelsel en stelsels in het buitenland, een literatuurstudie naar innovatieve methoden om de medische rijgeschiktheid te beoordelen, een draagvlakonderzoek en onderzoek naar veelbelovende alternatieven voor het huidige stelsel.Het resultaat is een selectie van elementen die het geschiktst lijken om de risicogestuurdheid en efficiëntie van het huidige stelsel te verbeteren.

Bron: SWOV.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.