Recordaantal deelnemers proef Slim Prijzen

maandag 5 oktober 2009
timer 2 min

Aan de beloningsproef Slim Prijzen doen een recordaantal automobilisten mee: meer dan 6.600. Vanaf half juli konden automobilisten die regelmatig in de ochtend- of avondspits over de Waalbrug naar Nijmegen rijden zich opgeven als deelnemer aan de proef Slim Prijzen. Deelnemende automobilisten krijgen een beloning van euro 4,00 per dag als zij niet in de spits over de Waalbrug naar Nijmegen rijden. Nog nooit hebben zoveel automobilisten zich aangemeld voor een beloningsproef. Slim Prijzen is daarmee de grootste proef in Nederland.

Initiatiefnemers van de proef zijn de Stadsregio Arnhem Nijmegen, gemeente Nijmegen en het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. De proef is een van de mobiliteitsprojecten die behoren bij Offensief Bereikbaarheid en is een van de pilots in het kader van Anders Betalen voor Mobiliteit. De beloningsperiode van de proef Slim Prijzen is op 7 september van start gegaan en duurt tot 19 december 2009. De aanmeldingstermijn verstreek op 30 september 2009.

De reden om de proef te houden zijn de ingrijpende wegwerkzaamheden die op de Prins Mauritssingel/N325 plaatsvinden. Zonder aanvullende maatregelen zoals Slim Prijzen zouden die tot ernstige hinder kunnen leiden. De eerste weken van de beloningsperiode is deze hinder grotendeels achterwege gebleven.

Deelnemende automobilisten kunnen ervoor kiezen voor of na de spits te reizen, met de fiets te gaan, te kiezen voor het openbaar vervoer (trein, bus of Waalsprinter) of een (gedeelte van de) dag thuis te werken.

De uitvoering van de proef is gegund aan ARS Traffic & Transport Technology die automobilisten tijdens de wervingsperiode met brieven, flyers, tekstkarren en advertenties op de hoogte hebben gebracht van de mogelijkheid om deel te nemen aan de proef Slim Prijzen.

Voor meer informatie: zie www.slimprijzen.nl

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.