Recordpoging Delft Hyperloopteam mislukt

maandag 22 juli 2019
timer 1 min
Het studententeam van Delft Hyperloop mocht meedoen aan de SpaceX-competitie, van 15 tot en met 21 juli in Los Angeles. De snelheid van hun pod bleef echter steken op 188 kilometer per uur.

Het team deed mee met de Atlas 02. Het snelheidsrecord voor Hyperloop-pods stond op 466 kilometer per uur, het doel van het team was om met de Atlas 02 een snelheid van 600 kilometer per uur te behalen. Dat is echter niet gelukt.

Door een technisch mankement greep de noodrem van de pod al bij 188 kilometer per uur in. Tijdens tests haalde de pod wel de beoogde snelheid.

Studenten uit Delft wisten in 2017 nog wel de eerste editie van de SpaceX-hyperloop competitie te winnen. Dit jaar won het team van de Technische Universität Munchen, met een snelheid van 463 kilometer per uur.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.