Regio Twente meet reistijd

maandag 25 augustus 2008
timer 1 min

Om inzicht te krijgen in de reistijd van automobilisten in de regio Twente, zijn op 17 plaatsen camera’s geplaatst. Automobilisten die tot eind september een traject vaak rijden, krijgen een vragenlijst thuis gestuurd met onder andere de vraag of ze willen deelnemen aan de reistijdmonitor. Die monitor moet een overzicht geven van de reistijden op de belangrijkste regionale verbindingen in Twente. Uit de aanmeldingen worden 50 deelnemers geselecteerd.

De deelnemers krijgen een smartphone met navigatiesysteem ter beschikking. Via GPS is het mogelijk de voertuigen te volgen en de trajectreistijden vast te stellen. Het onderzoek wordt door ARS Traffic & Transport Technology uitgevoerd in opdracht van Regio Twente.
Ook onderzoekt ARS het woon-werkverkeer per openbaar vervoer. Daarbij wordt ook het voor- en natransport meegenomen, om zo goed mogelijk de gemiddelde reistijd van deur tot deur te bepalen.
Het onderzoek, dat meer inzicht moet geven op de bereikbaarheid in Twente over de weg en via openbaar vervoer, duurt tot 2012.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.