Regiotaxi KAN opnieuw gegund aan Novio Express

maandag 14 maart 2005
timer 2 min

Regiotaxi KAN wordt de komende vier jaar wederom uitgevoerd door Novio Express, dochter van Novio Net bv in Nijmegen. Uit vijf ingediende offertes voor de nieuwe concessieperiode scoorde Novio op de gunstigste prijs/kwaliteitverhouding.

Regiotaxi KAN wordt op dit moment uitgevoerd door 20 lokale en regionale taxibedrijven onder de regie van Novio Express. Klanten uit de regio bellen naar een centraal nummer, het zogeheten klantencontactcentrum (KCC) en horen gelijk hoeveel hun rit gaat kosten. Zij reserveren één stoel in de taxi en kunnen dus medepassagiers verwachten op hun rit. De kostprijs wordt bepaald aan de hand van het aantal ov-zones dat de rit bestrijkt.
Regiotaxi KAN startte in juni 2000 met één voorbeeldbusje met panoramaramen, in een witte kleur en voorzien van het Regiotaxi KAN-logo. Novio Express koopt kilometers in bij diverse lokale en regionale taxibedrijven en vraagt daarvoor een uniforme uitvoering van de auto’s. Alleen bij drukte kan het voorkomen dat er een ‘eigen’ taxi komt voorrijden. Deze voert dan wel een bordje met Regiotaxi. Inmiddels rijden er in het KAN-gebied zo’n 150 uniforme Regio Kan-taxi’s die per maand rond de 115.000 reizigers vervoeren.
Naast de publieke aanvullend-openbaarvervoerfunctie, heeft Novio Express vervoerafspraken gemaakt met de zorgverzekeraars Amicon en VGZ en voert het WvG-vervoer uit in onder meer Arnhem en Rheden. Tevens regisseert Novio Express vanuit het centrale KCC, de Regiotaxi Noord Veluwe en taxi Hopper in een aantal gemeenten in Noordoost-Brabant.

Buslijnen
Volgens woordvoerder Peter Couwenberg is er in het KAN-gebied ‘nog’ geen sprake van vervanging van buslijnen door de regiotaxi, maar in de regio Noordoost-Brabant is dit wel het geval. Hier vult de regiotaxi ‘de gaten’ op die vallen in de dienstregeling van streekbussen door een lagere frequentie. Opvallend is ook het beduidend hogere klantenwaarderingscijfer in dit gebied.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.