REISinformatiegroep geeft binnenkort ook schoonste reisadvies

vrijdag 1 september 2006
timer 2 min

De REISinformatiegroep, bekend van 9292 openbaarvervoerinformatie, richt zich ook bewust autogebruik. Zo wordt het product REISwijzer Plus, een online reis- en routeadviesinformatiesysteem voor auto en ov dat bedrijven aan hun website kunnen koppelen, binnenkort voorzien van een CO2-planner. Gebruikers van dit systeem kunnen dan snel zien wat de voordeligste, snelste of schoonste vervoerswijze is van en naar een bedrijf.

Met de CO2-planner wil de REISinformatiegroep nog actiever bijdragen aan mobiliteitsmanagement en aan maatschappelijk verantwoord ondernemen, zegt woordvoerder Aarnout Mijling. Bedrijven die het on line routekeuzesysteem aan hun website koppelen, bieden werknemers en bezoekers de kans om een bewuste vervoerskeuze te maken voor ritten van en naar het bedrijf. Om een goede afweging te maken geeft de Reiswijzer Plus-planner niet alleen een routeadvies, maar ook een reistijdvergelijking tussen auto en ov en de mogelijkheden van een combinatiereis via P+R.
Gebruikers kunnen zo kiezen tussen de snelste, voordeligste of meest comfortabele manier van reizen. Daar komt nu ook een keuzemogelijkheid bij door te kiezen voor de schoonste reis. Hoe het systeem tot een betrouwbare CO2-uitstoot per vervoerswijze komt is nog niet helemaal bekend, aldus Mijling. Waarschijnlijk zal de gebruiker vooraf een aantal voertuigkenmerken moeten aangeven. De uitstoot van het ov-alternatief wordt automatisch door het systeem berekend.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.