RET ziet brood in shuttlelijn naar Rotterdam Airport

donderdag 14 september 2006
timer 1 min

Nieuwe, milieuvriendelijke en rolstoeltoegankelijke Citaro-bussen met extra bagageruimte en aangepaste haltes. Die meerwaarde zet de Rotterdamse vervoersmaatschappij RET in om de shuttledienst naar Rotterdam Airport (lijn 33) een nieuwe impuls te geven.

‘Er zit meer potentie in die lijn’, zegt Anita Pak, woordvoerster voor de RET. Vanaf Rotterdam Airport vertrekken steeds meer vakantie- en stedentripvluchten. Die groeiende passagierstroom wil de RET graag per bus vervoeren tussen Rotterdam CS en het vliegveld. De nieuwe bussen die in de afgelopen maanden in Rotterdam zijn afgeleverd, worden met ingang van de nieuwe dienstregeling in december op lijn 33 ingezet. Vooralsnog volgens de bestaande route en in dezelfde frequentie - in de spitsuren iedere tien minuten, daarbuiten iedere 20 minuten. ‘Maar het concept is nog niet helemaal uitgewerkt’, zegt Pak. Zij doelt op de mogelijkheid dat bedrijven die gelieerd zijn aan het vliegveld willen investeren in de lijn, waardoor de bus ook kan aansluiten op hele vroege en late vluchten.
Pak noemt in dit verband ook de verzelfstandiging van de RET per 1 januari 2007. ‘We moeten dan meer dan nu marktconform werken en zullen meer dan voorheen openstaan voor afspraken met marktpartijen.’

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.