Rijksbouwmeester ondertekent als eerste het Charter for Walking

woensdag 6 september 2017
timer 2 min

Floris Alkemade, Rijksbouwmeester, heeft op 4 september in zijn Haags atelier als eerste een handtekening gezet onder de (internationale) Charter for Walking. De wethouders Mario Jacobs (Tilburg) en Mary Ann Schreurs (Eindhoven) zullen zijn voorbeeld volgen op 13 september.


"De strekking van de ‘Charter for Walking’ sluit goed aan bij mijn agenda als Rijksbouwmeester en bij de prijsvraag ‘Who Cares’ die ik uitschreef in samenwerking met de gemeenten Almere, Groningen, Rotterdam en Sittard-Geleen. In deze prijsvraag vragen we om innovatieve en toekomstgerichte visies op de Nederlandse woonwijken. En om antwoorden op de vergrijzing en de veranderingen in de zorg en ondersteuning in samenhang met ruimtelijke vernieuwing van de wijken", zegt Alkemade.

Het Charter for Walking is een internationale verklaring. MENSenSTRAAT heeft, als lid van het IFP (International Federation of Pedestrians), deze Charter vertaald en samen met partner-lobbyorganisaties van suggesties voorzien voor de Nederlandse praktijk. Naar aanleiding van het eerste nationale voetgangerscongres ‘Lopen Loont’ is er ook een congresuitgave van gemaakt. Met deze Nederlandse uitgave heeft MENSenSTRAAT gemeenten en ook de Rijksbouwmeester benaderd om hier steun aan te geven.

Winnaar Who Cares
Op 26 oktober, tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven maakt de jury van de prijsvraag ‘Who Cares’ voor elk van de vier gemeenten een winnaar en een runner-up bekend. De plannen worden tentoongesteld tijdens deze week.

 Meer informatie vindt u op: http://www.mensenstraat.nl/publicaties/

Van links naar rechts: Peter Jonquiere, stedenbouwkundige en lid van de kerngroep van MENSenSTRAAT, Floris Alkemade, Rijksbouwmeester, en Janneke Zomervrucht, Algemeen Secretaris MENSenSTRAAT

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.