Rijkswaterstaat brengt Atlas Hoofdwegennet uit

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Om inzicht te geven in het huidige en toekomstige gebruik van het hoofdwegennet, bracht Rijkswaterstaat onlangs de Atlas Hoofdwegennet uit. Deze Atlas wordt gebruikt bij het ontwikkelen van plannen om het hoofdwegennet en om de dienstverlening van Rijkswaterstaat verder te verbeteren.

Rijkswaterstaat werkt aan het beheer en de ontwikkeling van het hoofdwegennet. Dat vraagt om een goed inzicht in feiten en cijfers. Bijvoorbeeld over wie de gebruiker is, wat voor reis hij maakt, hoe ver en waarom. Niet alleen in het heden, maar zeker ook in de toekomst op basis van scenario’s. De atlas is een naslagwerk voor iedereen die betrokken is bij vraagstukken rond het hoofdwegennet, of daarin is geïnteresseerd.

Kaartbeelden en cijfers
De Atlas Hoofdwegennet illustreert het gebruik van het hoofdwegennet met kaartbeelden en cijfers. Er wordt een beeld gegeven van de vraag naar mobiliteit naar aantallen weggebruikers en reismotieven. Ook geeft de atlas inzicht in het huidige en toekomstige aanbod van wegcapaciteit. Zo bevat de atlas informatie over uit welke wegen het hoofdwegennet is opgebouwd, de aantallen kilometers weglengte, het aantal rijstroken, de filelocaties en de afstanden die de gebruikers afleggen via het hoofdwegennet.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.