ROA presenteert Verkeerseducatiepunt

maandag 4 april 2005
timer 1 min

Op 6 april presenteert ROA een Verkeerseducatiepunt dat adviezen geeft aan scholen en gemeenten over verkeerseducatie. Drie onderwijsbegeleidingsdiensten in de stadsregio Amsterdam sluiten hiervoor een samenwerkingsovereenkomst met het ROA tijdens een speciaal belegde mini-conferentie over verkeersveiligheid onder de titel ‘Zo pakken we dat aan’.

Het ROA-Verkeerseducatiepunt brengt kennis samen, monitort en evalueert projecten en beleid en stimuleert samenwerking tussen diverse partijen die bij verkeersveiligheid zijn betrokken. De opzet van dit centrum past bij het streven van het ROA om in de regio Amsterdam een planmatige aanpak van verkeersveiligheid te bevorderen.
In de Amsterdamse stadsregio vallen ieder jaar nog steeds 70 doden en ruim 800 ernstig gewonden in het verkeer. Het rijk stelt via het ROA tot en met 2010 ongeveer 20 miljoen subsidie beschikbaar voor de bevordering van de verkeersveiligheid in het gebied. Deze gelden zijn onder meer bedoeld voor educatie.
In het ROA-Verkeerseducatiepunt bundelen drie regionale onderwijsbegeleidingsdiensten hun expertise op het gebied van verkeerseducatie. Zij zijn initiatiefnemer, vraagbaak, adviseur en kenniscentrum voor scholen, gemeenten en andere organisaties. Het educatiepunt gaat ook de eerste advisering van de subsidieaanvragen verzorgen voor projecten op het gebied van verkeerseducatie.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.