Roep om toegankelijk ov steeds groter

maandag 4 september 2017
timer 2 min

Het openbaar vervoer heeft nog stappen te maken om volop toegankelijk te worden voor mensen met een lichamelijke beperking. Dat blijkt uit een race, die het netwerk voor young professionals in het ov, de Jonge Veranderaars, in Den Haag uitvoerde. Een petitie voor toegankelijk ov werd ondertussen meer dan 10.000 keer ondertekend.

In de race door Den Haag had elk team een eigen beperking (blind, slechtziend, doof en slecht ter been) en moest zich daarmee een weg door Den Haag banen. Alle ov-modaliteiten werden daarbij uitgetest.

In totaal deden vier teams mee:
Team Slecht ter Been onder leiding van Sander Kemper (28), controleur bij de HTM
Team Doof onder leiding van Rob Jetten (30), Tweede Kamerlid D66
Team Slechtziend onder leiding van David Eerdmans (36), adviseur bij inno-V
Team Blind onder leiding van Peter de Vries (33), concessiebeheerder bij de provincie Overijssel

Hun reacties leest u hier (OV-Magazine).

Petitie

De petitie die inmiddels 10.000 keer is ondertekend is een initiatief van No Limits Network, een groep van programmamakers met een beperking die wordt ondersteund door KRO-NCRV. De initiatiefnemers verzoeken de staatssecretaris meer werk te maken van een echt toegankelijk ov.

Marc de Hond, initiatiefnemer en rolstoelgebruiker, laat weten dat er nog flinke stappen gemaakt moeten worden, omdat het ov niet toegankelijk genoeg is voor rolstoelgebruikers.

Zijn volledige reactie leest u hier (Ook OV-Magazine).

Geplaatst door

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden