Rotterdam verlengt fietsproef in metro

vrijdag 24 juli 2009
timer 1 min
De
De proef met het meenemen van fietsen in de Rotterdamse metro is met een half jaar verlengd. In het eerste half jaar viel het gebruik tegen.

De stadsregio heeft op advies van vervoerbedrijf RET besloten om de proef met een halfjaar te verlengen omdat men verwacht dat er in de zomerperiode meer belangstelling is voor het meenemen van fietsen. In een ver verleden mochten fietsen wel mee in de Rotterdamse metro, vertelt woordvoerder Aart van Kapel van de stadsregio. ‘Dat is later eigenlijk zonder reden veranderd. Omdat wij graag de ketenmobiliteit willen verbeteren is deze proef gestart.’ Tot nu toe lijkt het meenemen van fietsen geen problemen op te leveren. De toegangspoortjes zijn breed genoeg. De fiets mag overigens alleen buiten de spits mee. Door de verlenging van de proef wordt nu pas in oktober besloten of de regeling definitief wordt ingevoerd. In de Amsterdamse metro mag de fiets al wel mee, maar uitsluitend tegen betaling. Ook geldt hier een maximum van twee fietsen per wagenstel.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.