Rotterdam zet in op de best bereikbare binnenstad

woensdag 8 juli 2009
timer 1 min
De
De Rotterdamse binnenstad moet de komende jaren uitgroeien tot de best bereikbare binnenstad van Nederland voor autoverkeer, openbaar vervoer, voetgangers en fietsers. Dat staat in het Verkeersplan Binnenstad ‘Citylounge Bereikt’.

De gemeente verwacht een groei van het aantal bewoners en bezoekers in de binnenstad. Als gevolg daarvan zal naar verwachting het autoverkeer verdubbelen. Uit onderzoek blijkt dat een groot deel doorgaand verkeer is, en niet de binnenstad als bestemming heeft.  

 

Om de bereikbaarheid voor zowel auto als ov te verbeteren worden de belangrijkste invalsroutes aangepakt. In het plan wordt ook onderscheid gemaakt tussen stadsboulevards (bijvoorbeeld Weena) en centrum boulevards (Coolsingel en Blaak). De stadsboulevards worden zodanig vormgegeven dat ze op stedelijke schaal geschikt zijn om de omliggende wijken en buurten te ontsluiten en deze ook te verbinden. De doorstroming op deze routes is essentieel voor de economische vitaliteit van de stad. De centrumboulevards lopen dwars door het hart van het centrum, waar veel voetgangers lopen en verblijven. Rotterdam gaat een prijsvraag uitschrijven voor het ontwerp van de stadsboulevard Coolsingel.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.