RWS lanceert prijsvraag ‘Frisse kijk op luchtkwaliteit’

woensdag 7 november 2007
timer 1 min

Op woensdag 7 november kondigt Rijkswaterstaat de prijsvraag ‘Frisse kijk op luchtkwaliteit’ aan. De prijsvraag is onderdeel van het Innovatieprogramma Luchtkwaliteit (IPL). In opdracht van de ministeries van VROM en Verkeer en Waterstaat werkt dit programma aan innovatieve oplossingen die bijdragen aan verbetering van de luchtkwaliteit op en rond snelwegen. De nadruk ligt met name op de ‘hot spots’, snelwegen bij dichtbevolkte gebieden.

Omdat bronbeleid pas op termijn toereikend zal zijn om de luchtkwaliteit aan de normen te laten voldoen, kunnen de maatregelen vanuit het IPL in de tussenliggende periode bijdragen aan verbetering. Rijkswaterstaat voert het programma uit.
Kennisinstituten, ingenieursbureaus, aannemers, scholen, uitvinders, etc. kunnen hun ideeën voor maatregelen ter verbetering van de luchtkwaliteit langs rijkswegen uiterlijk 1 februari indienen. Deze ideeën mogen niet al eerder onderzocht zijn in het kader van prijsvragen of aanbestedingen van IPL. IPL geeft aan de inzenders van de tien beste voorstellen opdracht om een bureaustudie uit te voeren voor een bedrag van 15.000 euro.
Via de link op de site www.ipluchtkwaliteit.nl is alle informatie te vinden over de prijsvraag.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.