's Avonds en 's nachts drukker op de weg en in OV vergeleken met 'eerste golf'

woensdag 20 januari 2021

Uit gegevens van de NDW en Translink blijkt dat het tijdens de voorgestelde uren van een avondklok drukker is in het ov en op de weg dan tijdens de eerste coronagolf. Dat meldt NU.NL.

De verwachting is dat het demissionaire kabinet een avondklok instelt tussen 20:30 en 04:30. Op het moment van schrijven is hier echter nog geen zekerheid over. 

Op de weg was het vorige week op die uren, tussen 20.00 uur en 04.00 uur, ongeveer een derde drukker dan tijdens week 14 van 2020. Dit geldt zowel voor tijdens de werkweek als in het weekend. Het verschil is nog groter in het opoenbaar vervoer. Doordeweeks checkten afgelopen week tussen 20:00 uur en 4:00 uur gemiddeld 74 procent meer mensen in bij treinen, bussen, trams, metro's en veerponten dan in maart 2020. In het weekend is zelfs een ruime verdubbeling te zien.

 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.