Saskia Kluit vertrekt als directeur bij Fietsersbond

donderdag 14 mei 2020

Saskia Kluit zal dit najaar de Fietsersbond verlaten als directeur. Kluit is sinds 2009 werkzaam bij de bond en sinds 2015 directeur. 
 

Kluit is in 2009 begonnen bij de Fietsersbond als hoofd communicatie. Via de functie van adjunct-directeur werd ze in 2015 directeur. Ze gaf tijdens haar tijd bij de bond onder andere vorm aan de Fietsvisie 2040. Kluit: “Ik ben ontzettend trots op wat we in de afgelopen jaren met de Fietsersbond bereikt hebben. Maar sinds een tijdje begint het bij mij toch wel te kriebelen om wat anders te gaan doen. Met de Fietsvisie hebben we een prachtige basis neergezet voor meer fietsgeluk, en ik ben er van overtuigd dat onze medewerkers en vrijwilligers daar onder leiding van een nieuwe directeur gaan realiseren.”

Daadkrachtig en met oog voor de toekomst
Voorzitter Franc Weerwind: “Saskia heeft de Fietsersbond daadkrachtig en met oog voor de toekomst geleid, zowel binnen de vereniging als in de buitenwereld. Ze wordt regelmatig de fietskoningin van Nederland genoemd, en dat is niet voor niets. De Fietsersbond verliest een enthousiast boegbeeld en een prima fietsambassadeur. Wij wensen haar heel veel succes in de toekomst.”

Kluit is nog wel Eerste Kamerlid en blijft dat voorlopig ook. Verder geeft ze aan nog niet te weten wat ze precies gaat doen. Kluit: "Ik heb in elk geval meer tijd om te fietsen."

--

Foto: Fietsersbond

Geplaatst door

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden