Serge van Dam nieuwe directeur KiM

maandag 8 juli 2024

Op 9 september zal Serge van Dam aantreden als directeur van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM). Hij neemt de positie over van Henk Stipdonk, die per 2 juli met pensioen is gegaan.

Van Dam  is op nu nog topadviseur verkeersmanagement en smart mobility bij Rijkswaterstaat (RWS). Hij leidt de groep van topadviseurs bij RWS en is voorzitter van een Europese werkgroep van wegbeheerders. Daarvoor was hij zelfstandig ondernemer en adviseur, steeds op het gebied van mobiliteit. Hij was medeoprichter van het adviesbureau Lysias en studeerde bestuurskunde in Leiden en Indiana (VS) en advieskunde aan de VU.

Van Dam: 'Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan bij het KiM. Mobiliteit staat aan het begin van een transformatie. Dat maakt het belangrijker dan ooit om op basis van hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek beleidskeuzen te kunnen afwegen en onderbouwen. Het KiM speelt daarin een sleutelrol, als vertrouwde en onafhankelijke adviseur voor IenW. Met veel enthousiasme ga ik met de collega's een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van de kwaliteit, positie en toegevoegde waarde van het KiM.'

 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief