Sms’en tijdens autorijden veel gevaarlijker dan bellen

woensdag 29 juli 2009
timer 1 min
Sm
Sms’en tijdens het autorijden is veel gevaarlijker dan mobiel bellen. Dat blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse instituut Virginia Tech Transportation Institute.

Tijdens het onderzoek werd gekeken naar het gedrag van automobilisten en vrachtwagenchauffeurs. Het kiezen van een telefoonnummer tijdens het rijden verhoogt de kans op een ongeval met 3 (automobilist) tot 6 keer (vrachtwagenchauffeur). Tijdens een telefoongesprek kijken de bestuurders nog naar de weg, en is de kans op een ongeval niet veel groter dan wanneer er niet wordt getelefoneerd. Tijdens het sms’en kijkt de bestuurder gemiddeld 4,6 seconden op zijn mobieltje. In die tijd legt hij op een snelweg enkele honderden meters af. Sms’t de vrachtwagenchauffeur tijdens het rijden, dan heeft hij 23 keer meer kans op een ongeluk.

 

Tijdens het onderzoek registreerden camera’s in de cabine het gedrag van de chauffeurs.

Lees hier het rapport van Virginia Tech Transportation Institute

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.