Sneak preview Kennisportal Mobiliteitsmanagement op ECOMM

vrijdag 2 juni 2017
timer 2 min

Een tipje van de sluier liet NHTV-lector Mobiliteitsmanagement Ineke Spapé zien op 1 juni tijdens het ECOMM-congres in het MECC in Maastricht. zij onthulde voor het aanwezige publiek de testversie van momaportal.eu.

Deze portal in oprichting wordt eind dit jaar gelanceerd voor een publieke try-out fase. Vanaf 1 juni wordt het portal in kleiner verband getest door de key partners die betrokken zijn bij de ontwikkeling van dit kennisportal, met nieuws, achtergrondinformatie, literatuur en best practices op het gebied van mobiliteitsmanagement.

Campus Breda
In 2019 opent Breda een campus waar vier NHTV-opleidingen samenkomen. Dit wordt een groot complex in een woongebied. "Als we daar niet laten zien wat we studenten leren op het gebied van mobiliteitsmanagement, dan zijn we niet goed bezig", zegt lector Spapé.

Met steun van het ministerie van IenM, Rijkswaterstaat, de Erasmus Universiteit Rotterdam, provincie Noord-Brabant, Samen Beter Bereikbaar, community Claudius Prinsenlaan (Breda), CGI, Ons Brabant Fietst, BMN (Brabants Mobiliteitsnetwerk) en de gemeente Breda, werkt Spapé samen met docenten en studenten van de NHTV aan een kennisportal mobiliteitsmanagement.

100 vragen
Startpunt is een ambitieus mobiliteitsmanagementsplan voor de bouw van de campus in Breda, einddoel is een publiek kennisportal voor mobiliteitsmanagementkennis. Maar hoe bouw je zo’n portal op? Spapé en studenten kozen voor ‘100’ vragen verdeeld over 5 thema’s: effecten, gedrag, modaliteiten, organisatie en toekomst.  Iedere voor de hand liggende vraag rond deze thema’s wordt uiteindelijk via het portal beantwoord.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.