Snelwegbussen rond Utrecht

vrijdag 27 maart 2009
timer 1 min

Om het verkeer rondom de stad Utrecht niet volledig te laten vastlopen tijdens de geplande werkzaamheden dit jaar kunnen automobilisten vanaf 1 april hun auto parkeren op een P+R terrein en gebruikmaken van snelwegbussen over de A12, A27 en A28.

Deze bussen rijden van en naar de drie nieuwe Utrecht Bereikbaar P+R Terreinen: Stichtse Brug (A27 noord, onder Almere), Reeuwijk (A12) en Leusden (A28). Automobilisten die in het bezit zijn van de Utrecht Bereikbaar Pluspas kunnen hun auto daar parkeren en gratis met het ov of OV-fiets verder reizen. In de spits rijden de snelwegbussen vijf keer per uur van en naar de bedrijventerreinen en overstappunten in Utrecht en Nieuwegein. Buiten de spits rijden deze bussen ieder half uur van en naar Utrecht. Bij file mogen de snelwegbussen en reguliere bussen over de vluchtstrook rijden.
Het project in Utrecht is een opmaat voor de Mobiliteitsaanpak van staatssecretaris Huizinga om een samenhangend systeem van snelwegbusverbindingen rond Utrecht uit te breiden. Dit voorstel wordt de komende maanden uitgewerkt. Voor dat netwerk van snelwegbussen heeft de staatssecretaris ruim 10 miljoen euro beschikbaar gesteld.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.