SP, PvdA en CDA presenteren startnotitie ‘Een stap vooruit’

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

In een gezamenlijk initiatief presenteren SP, PvdA en CDA op 28 juni aanstaande de startnotitie ‘Een stap vooruit’. In de notitie doen SP-Kamerlid Paulus Jansen, PvdA-Kamerlid Duco Hoogland en CDA-Kamerlid Sander de Rouwe voorstellen om het Nederlandse potentieel aan wandel- en fietsmogelijkheden beter te benutten.

De komende maanden vragen de drie partijen fietsers, wandelaars, hardlopers én hun organisaties wat hun ideeën zijn voor de uitbouw en betere benutting van het Nederlandse wandel- en fietsnetwerk. Dat moet uitmonden in concrete verbetervoorstellen.

Woud van bordjes
De drie fracties denken daarbij onder meer aan voorstellen om een einde te maken aan de versnippering van routestructuren waardoor fietsers en wandelaars met een woud van bordjes te maken hebben. Ook willen de partijen een duidelijke afbakening maken van landelijke, regionale en lokale verantwoordelijkheden om het beheer en onderhoud van routes te verbeteren.

            

Betrekken fiets- en wandelorganisaties
PvdA, SP en CDA willen ook graag spreken over de mogelijkheden om fiets- en wandelorganisaties intensiever te betrekken bij de aanpassingen aan de infrastructuur en om het meenemen van de fiets in stoptreinen buiten de spits en in het weekend gratis te maken. Ook stellen de opstellers van de notitie dat de recreatieve waarde van de OV-fiets met sprongen kan stijgen als de mogelijkheden om de fiets op een ander station in te leveren worden verruimd.

Maatschappelijke consultatieronde
De drie partijen benadrukken dat hun notitie een aftrap is van een brede maatschappelijke consultatieronde en dat zij uitkijken naar de ideeën die wandelaars, fietsers en hun organisaties de komende maanden aandragen om het Nederlandse wandel- en fietsnetwerk te verbeteren en uit te breiden.

Locatie
De presentatie van de startnotitie ‘Een stap vooruit’ vindt plaats op vrijdag 28 juni 2013 in De Generaal in Baarn. De inloop is vanaf 13.00 uur, de daadwerkelijke presentatie om 13.30 uur.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Een van de voorstellen is om het meenemen van de fiets in stoptreinen buiten de spits en in het weekend gratis te maken (Foto: ANWB/AVD)

Geplaatst door

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden