Spitsmijden ook bij Amsterdam

donderdag 19 februari 2009
timer 1 min

Bij Amsterdam begint binnenkort een proef met spitsmijden. Werknemers die altijd in de spits naar hun werk in Amsterdam rijden, kunnen binnenkort geld verdienen als ze de spits mijden.

De Stadsregio Amsterdam begint een proef waarin een kastje in de auto de kilometers bijhoudt en via gps registreert waar de auto rijdt. De deelnemers, die alleen kunnen worden aangedragen door hun werkgevers, hebben een tegoed van 100 euro per maand, waarmee een aantal kilometers in de spits kan worden gereden. Als ze meer rijden, dan moeten ze bijbetalen. Maar als ze minder rijden, verdienen ze geld.
Het is niet de eerste proef met spitsmijden. Er loopt nu een proef op de A12 bij Gouda en eerder zijn bij Zoetermeer ervaringen opgedaan.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.