Spitsmijdenproject op A15 start werving deelnemers

dinsdag 29 september 2009
timer 2 min
Va
Vanaf deze week worden 3.000 automobilisten gezocht om mee te doen aan SpitsScoren. SpitsScoren is een spitsmijdenproject op de A15, dat bijdraagt aan het bereikbaar houden van de Rotterdamse haven. SpitsScoren loopt twee en een half jaar, van oktober 2009 tot juli 2012.

Uniek aan SpitsScoren is dat deelnemers betaald krijgen voor elke keer dat ze de ochtendspits mijden. Doel is per werkdag 530 spitsmijdingen te realiseren, dus niet iedereen hoeft elke ochtend de spits te mijden. Maar hoe vaker een deelnemer de spits mijdt, hoe meer hij of zij verdient.

Potentiële deelnemers ontvangen via de post een persoonlijke uitnodiging om mee te doen aan SpitsScoren, en een brochure met alle informatie. Deelnemers zijn geselecteerd op basis van kentekenregistratie op de A15 tussen Vaanplein en Rozenburg. De mediacampagne voor SpitsScoren is ondertussen ook van start gegaan. Vanaf deze week staan er advertenties in de Rotterdamse dagbladen en huis-aan-huis bladen, zijn er megamasten, trailers en abri’s van SpitsScoren langs de A15, en is er een spotje te horen op Radio Rijnmond.

Deelnemers krijgen een smartphone met gratis mobiel internetabonnement van T-Mobile: de G2 Touch. Daarmee laten ze SpitsScoren elke dag weten of en hoe ze gaan reizen. Door spitsmijden te belonen worden deelnemers uitgedaagd om zo vaak mogelijk een alternatief te kiezen. Bijvoorbeeld door eens met ander vervoer te gaan, op een andere locatie vergaderen, vanuit huis te werken of met een collega mee te rijden.

Automobilisten kunnen zich opgeven op de website en via een speciaal telefoonnummer. Ook kunnen zij op 3, 10 en 17 oktober een speciale informatiedag bezoeken in het Dialogues Port van de ABN AMRO in Barendrecht.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

SpitsScoren wordt uitgevoerd in opdracht van de Verkeersonderneming in Rotterdam. Deze organisatie wil de files op de A15 verminderen en de bereikbaarheid van de havens vergroten. De Verkeersonderneming bestaat uit stadsregio en gemeente Rotterdam, het Havenbedrijf en Rijkswaterstaat. Opdrachtnemer is SpitsScoren, een samenwerking van ABN AMRO, Goudappel Coffeng, Technolution en Movenience.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.