Stadsregio Amsterdam start onderzoek reistijden

maandag 5 oktober 2009
timer 2 min
De
De Stadsregio Amsterdam wil in meer inzicht krijgen in de reistijden van deur tot deur. Het rijk wil de ontwikkeling van de reistijden eveneens monitoren om het beleid van de Nota Mobiliteit te kunnen evalueren en heeft daarvoor provincies en stadsregio’s verplicht om reistijden te monitoren. Daarom worden reistijden gemeten op de belangrijkste stedelijke, regionale en hoofdwegen in de regio Amsterdam.

Voor dit onderzoek zal een aantal automobilisten worden benaderd om deel te nemen. Doel is een overzicht van reistijden op de belangrijkste verbindingen in de regio Amsterdam.

 

Voor het werven van deelnemers aan dit onderzoek worden van oktober tot en met december op 21 trajecten in de regio Amsterdam kentekens geregistreerd. Automobilisten die veelvuldig op geselecteerde trajecten worden waargenomen, worden via een brief benaderd en gevraagd deel te nemen aan dit onderzoek. Vervolgens wordt een selectie gemaakt uit de aanmeldingen. Deelnemers ontvangen een smartphone met ingebouwde navigatiesoftware die ze zoveel mogelijk moeten meenemen tijdens het rijden van het traject. Via het Global Position System (GPS) in het apparaat is het mogelijk de reistijden in kaart te brengen.

 

Het onderzoek wordt in opdracht van Stadsregio Amsterdam uitgevoerd door ARS Traffic & Transport Technology. Gereden snelheden, het aantal inzittenden en kenmerken van de auto zijn niet van belang en worden niet geregistreerd.

 
Auteur: Joske van Lith

Op deze lokaties wordt kentekens geregistreerd.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.