Stap voor stap verplaatsingspatronen leren begrijpen

donderdag 17 september 2020

Mensen zijn creatief in het vinden van de juiste manier van verplaatsen van zichzelf of van hun pakketten en goederen. Dat kan zijn gewoon wandelen, maar ook fietsen, de bus, metro of tram, de(vracht)auto of in de toekomst drones. Al die verplaatsingen door elkaar heen leveren een complex verkeersbeeld op.

Door Manon van Ketwich

Naast dat we naar verkeerstromen kunnen kijken is het interessant om de verplaatsingspatronen te kunnen ‘lezen’ en daarop kunnen reageren. Dit vraagt om data, veel data, representatieve data. Hoe komen we aan die data, hoe verwerken we die data en hoe ‘managen’ we het verkeer met die data?

Tijdens het Verbindingsfestical, dat op 29 september plaatsvindt, presenteert Michael Dubbeldam van Technolution een praktijkvoorbeeld dat begon bij het tellen van fietsers en zich stap voor stap uitbreidt naar het ‘lezen’ van verplaatsingspatronen. Dubbeldam is Domeinarchitect Mobiliteit én AI-trekker bij Technolution. Uit deze combinatie is zijn passie ontstaan: verantwoord AI inzetten om alle verkeersstromen met één oplossing in beeld te krijgen: FlowCube.

Het Verbindingsfestival op 29 september staat in het teken van de Slimme en Gezonde Stad.
Aanmelden kan hier.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.