Start pilot ‘ RITS’ op A15

vrijdag 9 oktober 2009
timer 1 min
De
De Verkeersonderneming start de pilot van het project Integratie Reistijdverwachtingen in transportmanagementsystemen (RITS). Vervoerders op de A15 kunnen hiermee files omzeilen, omdat planners beschikken over betrouwbare informatie over reistijden.

Op deze manier worden ook de aankomsttijden van vrachtwagens bij terminals en distributiecentra nauwkeuriger en betrouwbaarder. Voor de pilot zijn twee consortia gevormd, elk bestaand uit twee vervoerbedrijven, een leverancier van een transportmanagement-systeem en een aanbieder van reistijdverwachting.

De vier deelnemende vervoerders willen tot 10% van de vervoerskosten besparen. Het project biedt naast een kostenreductie, ook onderbouwde informatie om met klanten in gesprek te gaan over afhaal- en aflevertijdstippen buiten de spits. De vier vervoerders rijden gezamenlijk meer dan 1100 keer per week over de A15 op het traject Maasvlakte-Vaanplein.

De reistijdverwachtingen worden geleverd door Tenuki en PTV/Locatienet en worden geïntegreerd in de transportmanagementsystemen van TANS en InforIT/CQM. De komende drie maanden wordt de software aangepast. In januari 2010 worden de eerste ritten met de reistijdinformatie gepland. In maart worden de eerste resultaten van de proef verwacht. 

Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich nog steeds aanmelden bij De Verkeersonderneming via info@verkeersonderneming.nl.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.