Start proef Stille duurzame voegovergangen op A50

donderdag 4 juni 2009
timer 1 min
Ri
Rijkswaterstaat heeft samen met andere betrokken partijen het startschot gegeven voor een praktijkproef van twee jaar met stille, duurzame voegovergangen. De proef vindt plaats bij de viaducten Loo en Menzel op de A50 bij Nistelrode.

In het kader van Innovatieprojecten Wegonderhoud heeft Rijkswaterstaat marktpartijen uitgedaagd om innovatieve voegovergangen te ontwikkelen die zowel stil als duurzaam zijn. Voegovergangen zijn overgangen tussen een brug of viaduct en de aansluitende weg. Vier bedrijven zijn geselecteerd om hun product te laten testen op de A50.


De nieuwe voegovergangen moeten niet alleen stil zijn, maar ook even lang meegaan als de rest van de weg. Op dit moment gaan stille voegovergangen gemiddeld maar drie jaar mee. Met stille duurzame voegovergangen wil Rijkswaterstaat de verkeershinder door het vervangen van de overgangen verminderen en onderhoudskosten beperken.

 
Auteur: Joske van Lith

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.